استاندارد ایزو

کلمه ایزو (ISO) مخفف عبارت International Organization for Standardization به معنای سازمان بین‌المللی استانداردسازی می باشد.

این سازمان بین‌الملی متشکل از شبکه ای از مؤسسات استاندارد ملی در 157کشور دنیا است  . فعالیت سازمان جهانی ایزو به این صورت است که یک مرکز در هر کشور بصورت نمایندگی و یک مرکز اصلی در شهر ژنو – سوئیس دایر می باشد که این مرکز اصلی وظیفه هماهنگی بین مراکز مختلف در کشورهای مختلف را برعهده دارد.

رعایت استانداردهای ایزو در تولیدو عرضه محصولات و خدمات سازمانها از اهمیت ویژه ای برخوردار است بطوریکه در عرصه تجارت و بازارهای جهانی، استاندارد‌های ایزو شرط اولیه در داد و ستدهای بین‌المللی بحساب می آید.

از  جمله مزایای  استانداردهای بین المللی ایزو در سازمانها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

·         بررسی فعالیت های سازمان بر اساس اهداف سازمان و رفع کاستی‌ها

·         شفاف سازی فرآیندها و شاخص ها در سازمان

·         جلوگیری از انجام کارهای تکراری در سازمان به واسطه تعریف فعالیتهای برنامه ریزی شده و سیستماتیک برای سازمان

·         کمک به کاهش هزینه های سازمان

·         ایجاد اطمینان و اعتماد بین کارکنان،  مدیران و مشتریان در درون سازمان

·         افزایش توان رقابت در عرصه های بین الملل


اهمیت دریافت استانداردهای ایزو چیست؟

استاندارد سازی از پایه های علم و فناوری است و باعث پیشرفت صنعتی و اقتصادی  در سازمانها می شود. سازمانها باید در جهت افزایش سطح کیفیتی خود تلاش کنند تا به فناوریهای پیشرفته در زمینه تولید محصولات دست یابند. اکثرا چنین فکر میکنند که استانداردهای ایزو فقط و فقط برای حفظ منافع مصرف کننده ها هستند. این نظریه تا حد  زیادی صحیح است اما استانداردهای ایزو  به نیازهای فردی و اقتصادی مصرف کنندگان نیز توجه بسیاری دارند و از سوی دیگر استحکام صنعت و فناوری را نیز در نظر میگیرد و می توان گفت که سود حاصل از رعایت استاندارد برای تولیدکنندگان بیشتر از مصرف کنندگان هست. با استانداردسازی سازمانها از طریق اجرای و پیاده سازی استانداردهای ایزو صرفه جویی هایی در زمینه کاهش انواع قطعات و مواد اولیه غیر ضروری و ضایعات ایجاد می شود تا جائیکه هر گونه سرمایه گذاری در زمینه استاندارد سازی فرآورده ها و خدمات را برای صاحبان صنایع موجه میکند و سازمانها را متقاعد می  نماید که  در اندک زمان می توانند نتایج محسوسی  را مشاهده نمایند. 

دیگر مقالات


استاندارد ایزو چیست

ادامه مطلب

تاریخچه ایزو 9001

ادامه مطلب

سیستم مدیریت کیفیت به چه معنیست؟

ادامه مطلب

گواهینامه ایزو 3632

ادامه مطلب

تفاوت اصلی بین استاندارد ایزو 45001 و ایزو 18001

ادامه مطلب

استاندارد ایزو

ادامه مطلب

ایزو 9001 چیست؟

ادامه مطلب

گواهینامه ایزو 6820

ادامه مطلب
مشاوره رایگان واتس آپ
مشاوره تلفنی رایگان